BRÖLLOP OCH AVHUGGNA FÅRHUVUDEN

Kontraster.
Det är vad jag har upplevt den senaste veckan. Landade i Marrakech för att uppleva ett sagolikt bröllop i dagarna tre med hundra andra vänner på en lika sagolik plats utanför staden. Skratt, glädje och kärlek blandades med eldslukare, kameler, dans, ormtjusare och vacker uppvisning av arabiska fullblod.
Bland annat.

Dagarna efter spenderades inne i Medinan (gamla stan och hjärtat av Marrakech), boendes i en riad, en oas mitt i vimlet, så vackert, så tyst, så magiskt mitt i bruset av ropande köpmän i gränderna, mopeder, folkmassor, böneutropare och … den stora fårfesten, den största muslimska festen på hela året, fick jag reda på. Familjer samlas, det mesta är stängt och man offrar ett får. Man såg fåren på väg till slakt lite överallt; i skottkärror, på cyklar, mellan fötterna på mopedister, på biltaken eller över axlar... Och när slakten sedan var över så grillades det fårhuvuden överallt på gatorna.  Sedan ångar man dessa och äter dem.

Så visst är det kontraster.
Men jag älskar kontraster, olika miljöer, traditioner och kulturer.
Och nu är jag tillbaka igen i det som är min verklighet. För under tiden jag har varit borta har Ett oemotståndligt begär släppts i butik och bara på några dagar hamnat på femte plats på Storytels topplista.
Bland annat.
Så nu dyker jag rakt in i boksläpp och bokmässa och manusskrivande.
Borta bra men hemma bäst.

Birgitta
 

Dags för bröllp
Dags för bröllp
Fårhuvuden grillas på gatorna
Fårhuvuden grillas på gatorna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln