10:E BÄST SÄLJANDE - NÅGONSIN

RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA! RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA!

Det kom ett meddelande från en författarkompis som skrev ”Grattis till nomineringen! Andra året i rad! Whoop whoop!”. Det var i torsdags och jag fattade ingenting. Frågade men hann aldrig få svaret innan jag fick reda på det från annat håll: Jag är nominerad till Stora Ljudbokspriset – igen. (Som ett brev på posten.)
Och så är det. Både mitt förlag och jag fick beskedet i torsdags. En jury har nominerat mig och tjugoåtta andra titlar och nu är det läsarna/lyssnarna som ska säga sitt fram till 11 december. (Rösta gärna här). Därefter kommer en ny jury in och utser en vinnare av dessa fem i varje kategori.
Så vad innebär det här för mig förutom en rolig gala i början av mars?
Massor såklart.
Ljudböcker och streaming växer lavinartat, inte bara här i Sverige, utan även utanför våra gränser. I fredags fick ljudböckerna utrymme på Futurebooks 2016 (London), med rubriken Audiobook Revolution och Storytels VD Jonas Tellander fanns med i panelen där han berättade att han förväntar sig att ljudböcker står för 50 procent av volymen inom några år.
(Läs hela artikeln från Boktugg genom att klicka här).
Wow, säger jag bara.
Mina böcker har av någon anledning slagit igenom bland boklyssnarna. Om man till exempel ser på Storytels statistik så är ETT OEMOTSTÅNDLIGT FÖRSLAG (2014) tionde bäst säljande romanen någonsin. Det är ju inte riktigt klokt, eller hur! Alla mina böcker ligger bra till och jag skakar av mig Jante och tillåter mig att vara jättestolt.
Så nu håller jag alla tummar och tår att mina bokfans röstar på just mig, att jag blir en av de fem och att jag – hjälp – kanske till och med vinner på galan.
Sedan tar jag världen, alla gränser suddas ut.
Tänk vad en klapp på axeln kan få en att må bra.

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln