DET HÄR MED SIGNERINGAR ...

Låt oss tvärdöda myten här och nu om att stå och signera med lååånga köer. Visst, det är fantastiskt roligt att träffa mina läsare, att få berätta om mina böcker och om mitt författarskap. Frågor ställs och jag lär mig mycket om hur min läsare ser på mina texter. Men att ”bara” stå i en bokhandel och signera …
Man har ett bord framför sig, en trave böcker, pennan i högsta hugg och ett påklistrat leende. Försöker se avslappnad ut och inte alls obekväm. Som om att det bara är just i detta ögonblick som kön har minskat, eller för att vara ärlig: inte alls existerar.
För precis så är det. Man är ensam och utlämnad med noll kö.
Folk rusar in i bokhandeln, de har något bestämt i blicken, vet förmodligen vad de ska ha, vilken bok de ska köpa eller om det kan vara ett skrivblock eller vad som helst som erbjuds. Men att de ska ta sig tid till att småprata med mig och få höra mig berätta om mina fantastiska böcker, det är överkurs.
Även superkändisar står och blickar ut i tomma intet, har jag fått veta. Alltså: ingen köbildning.
Så varför signerar jag då?
Jo, därför att alla ni som ändå tar er tid att komma till bokhandeln för att få köpa ett signerat ex och alla ni som hittar mig där och därmed även hittar mitt författarskap, det är för alla er som jag signerar. För varje ny läsare så ökar kunskapen om mina böcker.
Och det betyder allt.
Så ... hoppas vi ses i bokhandeln i juletid? Jag väntar på just dig. :-)


Birgitta
Klicka här för mitt jul-signeringsschema

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln