REDIGERING & IMPROTEATER 

I måndags började jag en kurs i improvisationsteater. Jag gick dit med känslan hos en 6-åring inför första skoldagen: Förväntansfull, lite rädd, nervös, adrenalinsprallig och uppskruvad. Jag mötte 11 likasinnade personer där! Så roligt, så många skratt och vilka utmaningar man ställdes inför. Det här passade verkligen mig. Efter två timmar var jag helt slut i huvudet och hade fått skratta  så tårarna rann.

Improteater, lekar och utmaningar bygger synapser i hjärnan och det behöver jag. Att sitta och mumla för sig själv hela dagarna med redigering av ett manus där jag letar ord, vrider meningar, flyttar om i ett stycke eller efter ett tag bestämmer mig för att stryka den där konstiga meningen som jag inte kan få ordning på bygger inga nya synapser i hjärnan!

Just nu sitter jag och högläser mitt manus - ett effektivt sätt att upptäcka meningar som är felbyggda, upprepas, behöver tas bort , skrivas om, eller flyttas i stycket. 

När jag är klar med det så ska jag göra en sista jakt på vissa småord som jag överanvänder... sedan... på fredag ska jag börja redigera NÅDASTÖTEN!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln