KÄMPA BIRGITTA!

Jag ska skriva nya, uppdaterade synopsis för mina tre Anna Holm-böcker samt även uppdatera synopsis för Som ett brev på posten och Något du inte vet att jag vet (som kommer i april).
Jaha, funderar kanske du. Varför det?
Jo, numera har jag en agent. Hon heter Lina och hennes uppgift är bland annat att sälja mina böcker till förlag utomlands. Och för det så behöver hon bra material (såklart) som beskriver böckernas innehåll, dess karaktärer mm. Och ingen (borde) väl kunna beskriva detta bättre än författaren.
Men jäklar, vad svårt det är.
Att sålla från en hel roman och få med det viktigaste, men ändå göra en riktig djupdykning och dessutom spegla det lika bra och spännande som boken är.
Gaaaaahhh!
Och när jag sitter med första Anna Holm-boken inser jag att jag faktiskt inte ens kommer ihåg riktigt vad den handlar om. I stora drag … ja. Men när gjordes vad? I vilken ordning?
Så det blir till att göra min läxa och läsa om.
Och det är DÅ jag inser att jag vill skriva om alldeles för många avsnitt. Vilket ju inte alls är läge just nu.
Så jag tar ett djupt andetag, blundar, läser, skriver synopsis, stryker, river och svettas.
Så småningom ska Lina få resultatet och sedan är det (faktiskt) upp till henne. Packetera, översätta osv. Så ... finns det plats för mig i Europa, i världen? Jag vill så gärna tro det. Men då gäller det att inte slarva på vägen.
Så det är bara att kämpa på.
Nya synopsis. Precis så är det.
Och ute skiner solen.

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln