SKRIV DET PÅ SVÅLEN

En "arbetsskada" man har som deckarförfattare är att man alltid har radarn på var man än är. Det bästa är när man hittar/läser/får syn på något som känns udda på ett sätt som sätter igång fantasin. I helgen var jag på Aeroseum- ett militärhistoriskt museum beläget i Säve norr om Göteborg. Där fanns bland annat en utställning om spioner där jag läste om knepet från antiken: Raka huvudet på budbäraren, skriv meddelandet på svålen och låt håret växa ut. För att kunna läsa budkapet fick adressaten anlita sin frisör. Metoden var inte lämplig för snabb korrespondens. Kreativt, eller hur? Men man undrar vad för slags meddelanden som den här sortens tilltag användes till. Och blev man inte tvungen att mer eller mindre tatuera in meddelandet för att det inte skulle vittra bort vid hårtvätt, rakning av huvudet osv? Kunde dessa budbärare bara användas en gång - var de förbrukade sedan, (om texten satt kvar....)? så att det inte blev några missförstånd hos mottagaren. Man vill veta mer, eller hur? Själv såg jag en liten artikel i Göteborgs Posten för många år sedan om ett företag i Belgien som hette Alibi agency och nålade upp den på en anslagstavla. Den triggade verkligen min fantasi och även om det tog  7-8 år så var det fröet till min bok om Alibi AB.

Så på med radarn gott folk!

Christina

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Annelie Högberg Eriksson » NÅDASTÖTEN den 16 FEBRUARI:  ”Ett mästerverk igen av dej! Du är duktig att få en att tro man vet slutet innan ..”

  • Susanna » 3 nya lagom vanor:  ”Nämen så bra ! Du kommer att vara i trakterna flera gånger i veckan :-) ”

  • Helene » 3 nya lagom vanor:  ”Visst är meditation beroendeframkallande! Synd bara att man inte kan förklara de..”

  • Pia » Oj - DET BRINNER!:  ”Men herre Gud så otäckt , stackars dig! Tur att du inte kom till skada det är än..”

  • Lotta » Oj - DET BRINNER!:  ”Usch, tur att det inte blev värreBrand är verkligen något man inte vill vara med..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln