JAKTEN PÅ RESEARCH TILL NY ROMAN!

Research är en stor del i arbetet att skriva en roman. Vissa historier kräver mer research än andra men alla behöver alltid någon form av research. När man ställs inför ett problem i skrivandet kan det helt enkelt vara så att man inte har alla fakta och det är då man börjar googla, läsa, ringa folk, resa och besöka olika platser mm. I början av ett manus, innan man ens har skrivit ett endaste ord, försöker jag göra den research som jag redan då vet att jag måste göra. När sedan väl skrivandet är igång, ja, då uppstår det alltid luckor och frågetecken, och då är det bara att bli vetgirig igen, att börja kolla fakta och ta reda på mer information.

Jag ska snart börja skriva på en helt ny roman. Titel finns inte. Innehållet är än så länge bara för mig, mitt förlag och några till. Inga ord är skrivna. Men synopsis finns och min hjärna går på högvarv. Och research har jag hållit på med sedan ett par månader tillbaka.
Igår var jag på ett koncentrationsläger utanför Berlin, Sachsenhausen. Därefter besökte jag ett minnescenter för alla mördade judar.
Skrämmande. Intressant. Skakande.
Så vad kan det leda till i mitt manus?
Någon gång under 2018 får du veta.


Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln