40000 ORD RÅMANUS KLART = SEMESTER

40 000 ord råmanus. De ni! 40 000 ord råmanus. De ni!

SEMESTER!
Kan inte minnas att jag tagit det ordet i min mun på många år. Sedan jag började skriva på heltid så har jag skrivit året runt, dygnet runt. Alla dagar har varit en slags uppmaning till mig själv att skriva. Ungefär som en student som aldrig är ledig, det finns alltid någon tenta eller uppsats att jobba med.
Men nu har jag bestämt mig. Jag ska ha semester, precis som alla andra människor.
Men innan min ledighet så har jag haft ett mål. Jag skulle leverera mitt nya råmanus, knappt hälften klart, till min förläggare. Han ska sedan läsa det (under semestern, hehe) och komma tillbaka med feedback i augusti när jag ska fortsätta att skriva.
Inget konstigt egentligen, det här är mitt åttonde manus så jag är van.
Men! Det här manuset är lite annorlunda än mina tidigare. Lite djupare. Byggt på ett annat sätt. Ingen feelgood, utan en … roman kort och gott. Tre parallella historier, i tre olika tider som flätas samman. Ett något annorlunda språk, men man ska ändå känna igen Bergin-tonen.
Svårt.
Eller … skitsvårt.
Men jag älskar utmaningar. Det kallas för att utvecklas.
Så för en kvart sedan klickade jag på ”send-knappen”. Nu har råmanuset gått iväg, 40 000 skrivna ord. Nu är det bara att vänta och … att njuta av semestern.
Och semester innebär även att ta ledigt från bloggandet, det gäller oss alla tre Ketchup-flickor.
Så kära bloggvänner. Ha en underbar sommar. Njut. Slappa. Gör helst ”ingenting”.
I augusti är vi alla tillbaka igen.


Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln