FÄRDIG BOK - OCH SEDAN?

Min senaste bokbebis har nu levt i det verkliga livet i lite mer än en månad. (Ingen har väl missat vid det här laget att det är "Ett oemotståndligt begär"?) En bok som jag har lagt ner hundratals timmar på, använt min själ till och fått mig till att stundtals stänga ute både familj och vänner. Och nu lever den plötsligt sitt eget liv.
Det är … skrämmande. För det är nu man andlöst följer hur den tas emot av läsarna och av recensenterna. Jag följer listor på nätet, Storytel, Adlibris, Bokus, biblioteken och alla andra bevis jag kan få för att den faktiskt köps, läses och diskuteras.
För tystnaden måste vara det allra värsta. Att ingen egentligen bryr sig. Att den glöms bort. Då är helt klart en medioker recension bättre att få än bara … tystnad.
Men "Ett oemotståndligt begär" får omdömen hela tiden, både av recensenter och av läsare, både officiellt och privat till mig.
Tack och lov.
Storytel ligger boken envetet kvar på näst bäst säljande roman sedan första veckan den var ute. (Guillou råkar ligga steget före, grrr) På andra listor med inbunden bok ligger den också bra till, och det slår mig att bara det här att finnas med på topplistor trodde jag aldrig skulle hända mig för två år sedan, då när allt började med Anna Holm och hennes liv.
Men en bok säljs inte automatiskt, det är så mycket jobb bakom, både från mig och från mitt förlag Bokfabriken. Jag ska inte ens gå in på det bakom-arbetet, då blir bloggen alldeles för lång.
Men ett exempel på marknadsföring är den fina boktrailer som mitt förlag har producerat och som sänds på flera olika ställen på sociala media. Klicka och se den här.
Sådärja. Nu ska jag återgå till nya manuset som ska vara klart till jul. Det är ju ändå söndag … 
 
Birgitta
 
PS. Ni har väl inte missat Ketchups novelltävling. Läs mera här!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln